2017-10-12 19:00

Crusellserien: Finländska pinnar

Östgöta Blåsarsymfoniker
Solister: Slagverksduon MalleusIncus, Johan Bridger och Patrick Raab
Linköpings Studentsångare
Dirigent: Christoffer Nobin

Torsdagen den 12 oktober kl. 19:00, Crusellhallen Linköping Konsert o Kongress

Med finländska pinnar uppmärksammar vi att det är hundra år sedan Finland blev självständigt. Ikväll är det dags för en rejäl dos finländsk musik men också rytmiska figurer när slagverkarna Bridger och Raab gästar oss. Slagverksduon MalleusIncus har gjort hundratals framföranden i Europa, USA och Japan. Theatron, Tobias Broströms dubbelkonsert för två slagverkare har duon framfört med vid ett flertal tillfällen, senast med Sveriges Radios Symfoniorkester. Ikväll får vi för första gången höra verket i en omarbetning för blåsorkester, en gemensam beställning gjord av Östgöta Blåsarsymfoniker och Göteborg Wind Orchestra. Kvällens röda tråd är att all musik har koppling till Finland, även Theatron som enligt tonsättaren alltid parats ihop med musik av Sibelius. Linköpings Studentsångare ger extra krydda i bland annat Jean Sibelius och Cecilia Damströms verk. Finlands sak är vår!