2018-06-20 12:00

Sommarkonsert på Lilla torget (Gyllentorget)

Östgöta Blåsarsymfoniker. 
Dirigent: Andreas Eriksson Hjorth

Onsdagen den 20 juni kl. 12.00 på Lilla torget (Gyllentorget), Linköping.

När sommaren nu äntligen är här får vi uppleva utomhuskonserter med Östgöta Blåsarsymfoniker. Dagens konsert dirigerar Andreas Eriksson Hjorth. Andreas är en ung eftertraktad dirigent, boende i Köpenhamn och verksam runt hela Sverige samt internationellt uppmärksammad. Redan under studietiden inleddes hans dirigentkarriär och sedan dess har han arbetat och framträtt med de flesta av Sveriges professionella symfoniorkestrar. Andreas är flerfaldigt prisbelönad av Kungliga Musikaliska akademien och under 2017 tilldelades han det hedersfyllda Crusellstipendiet. Han valdes även ut som semifinalist i den prestigefyllda dirigenttävlingen ”Arturo Toscanini Conducting Competition 2017” i Italien. 


Andreas Eriksson Hjorth. Foto: Isabella Falk