Hoppa till innehåll

Galakonsert The Great Gatsby 100 år

Upplev 1920-talets jazzålder – Östgöta Blåsarsymfoniker

Dirigent

Calle Rasmusson

Solist

Gunhild Carling

Konsertlängd

Cirka 2 timmar 15 min, inklusive paus

Pris

95–380 kr

Före konsert

Introduktion kl 17.00 i Foajén, Linköping Konsert & Kongress

2025 är det 100 år sedan F. Scott Fitzgeralds roman The Great Gatsby publicerades. Den utspelar sig i New York under 1920-talets jazzålder och för denna galakonsert bjuder vi på musik från den eran. The Great Gatsby och ”The Roaring Twenties” bjöd på överflöd och glamour, men också känslor av förlust och längtan. Ett kärt återseende är kapellmästaren Calle Rasmusson, som åter gästar galakonserten efter fjolårets succé. 

Kvällens solist är ingen mindre än världsstjärnan Gunhild Carling, en multiinstrumentalist som under sin långa karriär cementerat sin plats som en av jazzens främsta stjärnor. Oavsett om hon sjunger, spelar något av sina 11 instrument (trumpet, trombon, munspel, oboe, harpa, flöjt, blockflöjt eller jazzsäckpipa!) eller jonglerar och dansar stepp, så bjuder Gunhild på en show du sent kommer att glömma.

Ingår i konsertserien Crusellserien. Som abonnent sparar du 30 %, läs mer om abonnemang här.

Dans & galatallrik

Efter konserten är alla välkomna till den traditionsenliga galafesten i Garden (Linköping Konsert & Kongress). Det blir en kväll fylld med mat, mingel och dans till tonerna av Östgöta Blåsarsymfoniker.

Mer information om bokning av mat, galatallriken, kommer senare. Notera att denna inte ingår i konsertbiljetten utan köps separat.

Crusellserien i Nobels anda – Musik & litteratur

I samarbete med Linköpings Universitet presenterar vi stolt Crusellserien 24/25. Vid varje konsert erbjuder vi möten mellan populärvetenskap och musik. Ta del av inspirerande föreläsningar där Nobels sex grenar utforskas: ekonomi, fysik, medicin, litteratur, fred och kemi. Innan varje konsert djupdyker vi i ett av dessa ämnen. Varmt välkommen till Crusellserien i Nobels anda!