Hoppa till innehåll

Nationellt Blåsmusikcentrum

Genom samarbete, kunskapsutbyte av spetskompetens, workshops, masterklasser, konferenser och konserter med fokus på traditioner – men också det nya och experimentella – samlar vi nationella krafter inom blåsmusik. Vi vill vidareutveckla en mängd aktiviteter för professionella musiker, publiken, barn och unga i Linköping och nationellt.

Nationellt Blåsmusikcentrum stöttas av Kulturrådet och Region Östergötland.

Lucia Goenaga ny projektledare

"Tillgängliggöra, utveckla och förnya!

Jag är mycket glad och förväntansfull inför mitt nya uppdrag som projektledare för uppbygganden av ett Nationellt Blåsmusikcentrum i Linköping. Min nyfikenhet och engagemang för musiklivet är det som ger mig motivationen att vilja utveckla, förnya och tillgängliggöra kulturupplevelser för alla.

Under hela mitt arbetsliv har mitt fokus legat på att möjliggöra kulturella i synnerhet musikaliska upplevelser för Malmös medborgare. Att nu få möjligheten att tillsammans med Östgötamusiken föra fram blåsmusiken både i Linköping och nationellt känns otroligt. Jag ser mycket framemot att få lära känna Linköpings musikliv och tillsammans bygga upp ett Nationellt Blåsmusikcentrum för alla.

Varma hälsningar,
Lucia Goenaga"

Kontakt Nationellt Blåsmusikcentrum

Maria Eklund
Konstnärlig chef, Östgötamusiken
maria.eklund@ostgotamusiken.se
+46 (0)76 569 99 31

Lucia Goenaga
Nationell projektledare, Nationellt Blåsmusikcentrum
lucia.goenaga@ostgotamusiken.se
+46 (0)72-255 48 94