Hoppa till innehåll

Om oss

Östgötamusiken har ett regionalt främjandeuppdrag att stötta det breda musiklivet i Östergötland, och nå barn och unga och äldre i hela regionen. Det gör vi med ett brett utbud av musik på hög professionell nivå spelat av våra fyra ensembler. Utöver det jobbar vi med flertalet projekt i regionen och är en stark samarbetspart för frilansare, ungdomsorkestrar, kammarmusikföreningar och projekt riktade mot det östgötska musiklivet i stort, inklusive pop, rock och andra genrer.

Musikerna på Östgötamusiken delar sitt uppdrag med att spela i Östgöta Blåsarsymfoniker samt i någon av våra tre fasta ensembler, Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.

Vi vill kontinuerligt utforska nya vägar, konsertformer och samarbeten för att utveckla vårt konstnärliga uttryck. Allt för att med musiken skapa gemenskap och upplevelser – för alla i regionen.

Välkommen till Crusellserien 24/25 – i Nobels anda!

Konstnärlig chef Maria Eklund om Crusellserien 24/25, som görs i samarbete med Linköpings Universitet.

Läs mer här

Scenkonst Öst

Östgötamusiken ingår sedan 1 januari 2023 i Scenkonst Öst, tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst.

Höstlovsorkestern

Utvecklas musikaliskt – för dig som spelar blåsinstrument, slagverk eller kontrabas!

Läs mer