Hoppa till innehåll

Vänföreningen

Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker är en ideell förening, organisatoriskt fristående från Stiftelsen Östgötamusiken och Scenkonst Öst AB. Vänföreningen har till ändamål att stödja Östgöta Blåsarsymfoniker, som är en av de få kvarvarande professionella blåsorkestrarna i Sverige med en uppgift att förvalta och utveckla den svenska blåsmusiktraditionen. Vänföreningen ska dessutom verka för att dess medlemmar ska få ännu mer glädje av sitt blåsmusikintresse.

Som medlem i Vänföreningen kan man bidra till att sprida information om Östgöta Blåsarsymfonikers breda verksamhet och locka mer publik till Blåsarsymfonikernas konserter.

Medlemmarna i Vänföreningen erbjuds bl.a. rabatt på konserter i Crusellserien och kammarmusikserien Konstpaus. I samband med konserten på trettondagsafton anordnar Vänföreningen dessutom en extra festlighet i pausen för sina medlemmar. Som medlem i Vänföreningen får man också möjlighet att delta i konsertresor till intressanta evenemang utanför Östergötland. Varje år delar Vänföreningen ut ett ungdomsstipendium till en ung lovande östgötsk musikstuderande inom blåsmusiken.

Styrelsen

Verksamhetsåret 2024 har Vänföreningen följande styrelse:
Lennart Johansson, ordförande
Göran Björklund, vice ordförande
Maria Remle, kassör
Stefan Johnsson, sekreterare
Björn Nilsson, Gerd Björklund och Bela Tarrodi, ledamöter
Stig Lindström och Ylva Thörn, suppleanter. 

Bli medlem

Vänföreningen har valt att låta både enskilda personer och föreningar få möjlighet att bli medlemmar så att även föreningslivet kan visa sitt stöd för regionens enda professionella blåsorkester.

  • Medlemsavgiften är endast 100:- och gäller för kalenderåret 2024. Ungdomar under 25 år erbjuds gratis medlemskap! 
  • Medlemskap kan lösas i samband med Blåsarsymfonikernas konserter eller genom ansökan här.
  • Medlemsavgiften 100:- kan betalas till Bankgiro 463-5991, till Swish 123-6890107 eller vid Vänföreningens informationsbord i samband med någon av Blåsarsymfonikernas konserter.

Kontakt

Vänföreningen, vanforeningen@ostgotamusiken.se
Lennart Johansson, ordförande, 070-665 13 05, lion013@hotmail.com