Hoppa till innehåll

Vi gör musikal: Blommor och skratt skapande skola

Ålder: 7–12

Ålder

7–12 år

Spelperiod

Hösten 2024/våren 2025

Speltid

Cirka 40 min

Lokal

Beror på upplägg

Introduktion

1–2 månader innan konsert

Scenmått

Beror på upplägg

Bygg-/rivtid

40/20 min

Medverkande

5 musiker samt 30 elever

Pris

10 500 kr

Vill er klass vara med och skapa scenkonst där alla kan vara med? Gör en musikal tillsammans med Östgöta Brasskvintett! Ni kan välja att låta den ingå i ett tema i skolarbetet som sedan avslutas med föreställningar eller bara göra en separat föreställning. Musikerna kommer till er och går igenom musikalen i god tid före föreställningen. Sedan övar ni på egen hand med hjälp av inspelade låtar och manus. För de som önskar finns också möjlighet till en extra repetition.

Basstruktur och upplägg:

Eleverna får spela en föreställning med professionella musiker. Lärarna jobbar själva med materialet emellan träffarna. Tiderna nedan kan justeras, detaljerna sätts under planeringsmötet. Önskar ni ett annat upplägg vad avser exempelvis antal rep och föreställningar, kontakta oss.

  1. PLANERINGSMÖTE. Ca en timme. Med musiker och lärare.
  2. INTRODUKTION. Ca 25 min. Med musiker, elever och pedagoger. Intron sker tidigt i repprocessen, 2–4 veckor efter planeringsmötet.
  3. REP. Ca 40 min. Det är 6–8 veckor mellan introduktion och rep.
  4. GENREP OCH FÖRESTÄLLNING. Genrep ca 45 min, föreställningslängd ca 30 min. De genomförs samma dag, ca 4 veckor efter rep. Ofta sker genrepet på förmiddagen. Det kan vara öppet för skolans elever som publik. Föreställningen ges för släkt och vänner, sen eftermiddag eller kväll.

Vi erbjuder två musikaler:

Blommor och skratt

En musikal om kamratskap. 
Ålder: 7–12 år

I den här musikalen tar vi upp ständigt aktuella frågor som:

  • Hur är man en bra kompis?
  • Är det viktigt med saker? Är det bästa i livet gratis? Kan man köpa sig glädje eller lycka?
  • Måste alla vara lika? Att möta våra olikheter, och se våra olikheter som styrkor.
  • Vikten av att vara glad för det man har och att livet är långt. Vi har mycket att glädjas åt: ”Som blommor och skratt känner jag att det bästa vi får, kommer och går.”

Dessa frågor kan lyftas i exempelvis textil- eller träslöjd, historia, musik- och svenskundervisning. Vi har ett grundmanus som går att expandera och utveckla efter era förutsättningar. Ingen föreställning blir den andra lik.

Ambassadör Blommor och skratt

Sophie Lindberg
Lärare Junkaremålsskolan (F-6 skola) i Tranås

Om du vill höra mer om hur det var att göra Skapande Skola-projekt med Östgöta Brasskvintett, så kan du höra av dig till Sophie som gjorde Blommor och Skratt tillsammans med oss under våren 2024.

sophie.lindberg@tranas.se

Bokning

Boka här.